Imunotop - produkty Imunotop - cenník Imunotop - e-Shop Imunotop - poradňa
"NattoNKCP" je výživový doplnok, ktorý obsahuje presnú dávku proteínov produkovaných natto baktériami (Bacillus subtilis natto).
Z tohto výsledného produktu boli špeciálnym procesom výroby odstránené bakteriálne zvyšky tiel natto baktérií, zvláštna vôňa i chuť a zároveň i vitamín K , ktorý podporuje zrážanie krvi. Tento potravinový doplnok je veľmi bezpečný, nemá žiadne nežiadúce účinky čo bolo dokázané v testoch toxicity na akútne a subakútne ohrozenie. Boli vykonané testy na antigénne zložky podkožnou a vnútrožilovou aplikáciou a testy mutagenity a bola tak dokázaná jeho absolútna bezpečnosť.
Natto je tradičná japonská potravinárska surovina. Je to fermentovaná sója, ktorá sa používa v japonskej kuchyni a v tradičnej medicíne už dlhé storočia. Využíva sa pritom jej jednoznačný trombolytický účinok. Výrobok má charakteristický zápach, spôsobený prítomnosťou Vitamínu K 2. Pre tento zápach bolo donedávna jeho masové využitie obmedzené. Taktiež nestabilita mikroorganizmu a jeho produktov zabraňovala vytvoreniu štandardných prípravkov z neho.
>> viac informácii o potravine "Natto" nájdete tu <<
Japonská farmaceutická firma Daiwa Pharmaceutical, Co., Ltd z produktu Natto vyrobila patentovanou metódou prípravok NattoNKCP, pri ktorom sa podarilo odstrániť všetky spomínané nedostatky.
Registrácia MZ SR - Hlavný hygienik SR HH SR-3934/2004_HŽPP/Ht